• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Тиждень факультету математики, природничих наук та технологій. День четвертий – 18 квітня. День можливостей

Тиждень факультету математики, природничих наук та технологій. День четвертий – 18 квітня. День можливостей

Студенти 3-4 курсу проводили пари для 1-2 курсу.

Профорієнтаційна зустріч з державною митною службою україни на тему «молодь – майбутнє митної служби на шляху до європейської інтеграції»

На зустріч завітали зацікавлені студенти та викладачі всіх п’яти факультетів Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка.

Метою цього заходу було питання актуалізації підвищення ефективності підготовки фахівців з вищою освітою та сприяння їхній практичній підготовці, підвищення кваліфікації посадових осіб апарату Держмитслужби та її територіальних органів в умовах воєнного стану.

Учасників вітали заступник Голови Державної митної служби України – Владислав СУВОРОВ, ректор Центральноукраїнського університету імені Володимира Винниченка Євген СОБОЛЬ, ректор Національного університету «Одеська юридична академія» Олег ТОДОЩАК, ректор Одеського національного економічного університету Анатолій КОВАЛЬОВ, директор Дунайського інституту Національного університету «Одеська морська академія» Валентин ЧИМШИР і перший проректор Чорноморського національного університету імені Петра Могили.

Тематика зустрічі була адаптована до реалій сьогодення в умовах війни, які породжують суцільну невизначеність і ускладнюють планування. Але тому саме ці обставини змушують нас адаптуватися, коригувати й змінювати роботу.

3

Фізичний інтерактив

18 квітня для учнів 11 фізико-математичного класу КЗ "Ліцею "Наукового" відбувся фізичний інтерактив. В ролі демонстраторів були студенти груп ФМ21Б та ФМ22Б за підтримки Чінчоя О. О. - доцента кафедри природничих наук та методики їхнього викладання. Не дивлячись на тривогу, учні встигли розглянути і проаналізувати багато експериментів, а також вступали у наукові дискусії щодо спостережуваного. І найголовніше - це дійсно стало свіжим подихом у вивченні фізики, адже наочність значно покращує зацікавленість у предметі.

4

5

6

Екскурсія до музею історії обчислювальної техніки

18 квітня 2024 року в рамках Тижня факультету математики, природничих наук та технологій відбулася екскурсія до Музею історії обчислювальної техніки, в який завітали студенти спеціальностей Середня освіта (Природничі науки), Середня освіта (Біологія), Середня освіта (Хімія) бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти.

Екскурсію провів доктор історичних наук, професор Ренат Ріжняк, який розповів відвідувачам цікаві факти з історії створення абаку, калькуляторів, персональних комп’ютерів, ноутбуків, принтерів, ігрових приставок та іншої техніки. Студенти захоплено слухали, активно задавали питання, обговорювали почуте.

Екскурсія була корисною для студентів, які вивчають у цьому семестрі навчальну дисципліну «Історія науки і техніки», а також для тих студентів, які вивчали цю дисципліну у минулих семестрах, але через дистанційне навчання не мали змоги відвідати музей. «Історія науки і техніки» – дисципліна, яка формує у студентів науковий світогляд, знайомить їх з основними відкриттями та винаходами людства, видатними вченими та дослідниками. Експонати Музею історії обчислювальної техніки наочно демонструють удосконалення приладів та еволюцію людської думки.

7

8

9

Бої роботів від krop_robots

До тижня факультету 18 квітня відбулась грандіозна подія - бої роботів! Учасники показали свою спритність, кмітливість та технічну майстерність на полі бою, коли наші найкращі робототехнічні творіння змагалися за звання найкращого Під кінець заходу наші учні продемонстрували свої навички, змагаючись один проти одного з використанням роботів EV3, які вони створювали під час відвідування гуртка.

10

11

12

13

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись