• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Тиждень факультету математики, природничих наук та технологій. День п’ятий – 19 квітня. День талантів (Чим я цікавлюсь?) / Кластер ЧУДО ТАЛАНТІВ

Тиждень факультету математики, природничих наук та технологій. День п’ятий – 19 квітня. День талантів (Чим я цікавлюсь?) / Кластер ЧУДО ТАЛАНТІВ

В холі 2 поверху була створена фотозона “Що для вас ФМПНТ?”, де всі охочі могли зробити собі фото на пам'ять та залишити коментарі.

Віртуальна «Подорож зоряним небом»

19 квітня в рамках тижня факультету доцент кафедри природничих наук і методик їхнього навчання О.В.Волчанський провів віртуальну екскурсію «Загадки неба» за допомогою електронного планетарію і презентацій для студентів факультету математики, природничих наук та технологій.

2

Студенти ознайомились із будовою Всесвіту і нашої Сонячної системи, історією виникнення сузір’їв і їхніх назв, здійснили віртуальну мандрівку зоряним небом.

3.1 3.2

Великий інтерес викликало питання формування зодіакальних сузір’їв і використання спостережень за рухом небесних тіл для вимірювання часу та створення календарів різних типів.

4

Учасники екскурсії дізнались про умови виникнення і особливості протікання сонячних і місячних затемнень та можливості спостереження за ними із різних точок нашої планети.

5 6

7

Візуалізація даних

Студент 1 курсу Демченко Олексій 19 квітня провів захід для своїх колег з груп СТ23Б та ІСТ23Б. Він порушив питання важливості інформаційної графіки в сучасному світі. Розповів про переваги візуальної інформації над текстовою. Також поділився своїм досвідом роботи з великими масивами даних та їх аналізом. Адже Олексій створював інфографіку для відомих українських медіа РБК-УКРАЇНА, популярних телеграм каналів «Украина Сейчас» та Ua War Infographics.

8

9 10


Точні вимірювання

Студенти групи ТН23б спеціальності Середня освіта "Трудове навчання та технології" взяли участь у лабораторних дослідженнях з точних вимірювань, визначення властивостей матеріалів. Дисципліна "Матеріалознавство та технології виробництва конструкційних матеріалів", викладач Сергій Рябець, завідувач лабораторією Олександр Мошуренко.

11 12


Зустріч
із майбутніми абітурієнтами

Профорієнтаційну зустріч з випускниками Кіровоградського кооперативного фахового коледжу економіки і права  імені М.П. Сая провели викладачі кафедри менеджменту та підприємництва Оксана Буткевич, Яна Довгенко, Людмила Яременко та завідувач кафедри Олександр Левченко. Викладачі поспілкувались з потенційними абітурієнтами, презентували ряд економічних  спеціальностей, за якими здійснюється підготовка бакалаврів та магістрів. Описали переваги навчання та особливості вступу на спеціальності 073 " Менеджмент" освітня програма Логістика та 051 "Економіка" освітня програма Економічна безпека.

14

15

Мастер шеф

Завершився тиждень досить символічно, розкривши не лише базові таланти студентів, а й їх хобі, які тісно пов‘язані з спеціальностями на факультеті. Студентам провели Майстер-клас із приготування мексиканської страви, але в європейській інтерпритації. «Тако з куркою, свіжими овочами та соусом тар-тар». Учасники виявили бажання долучитись до ініціативи та взяли участь у приготуванні, цим самий вклали частинку душі до фінального результату.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись