pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Науково-дослідна робота студентів факультету педагогіки та психології в літньому таборі «Квітка-семицвітка»

Науково-дослідна робота студентів факультету педагогіки та психології в літньому таборі «Квітка-семицвітка»

І влітку продовжується діяльність науково-дослідної лабораторії підтримки індивідуального розвитку Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка, яка діє на базі Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр № 1» Міської ради міста Кропивницького. Так, в червні студентки групи СД19Б (22) факультету педагогіки та психології Анастасія Подолян, Анна Ковальова, Христина Лихач, Надія Нагорна за сприяння директора ІРЦ, кандидата педагогічних наук Олени Миколаївни Дорошенко, у творчій взаємодії з фахівцями ІРЦ та під науковим консультуванням кандидата педагогічних наук, доцента кафедри спеціальної освіти і здоров’я людини Інни Олексіївни Шишової були волонтерами та помічниками команди професіоналів у літньому оздоровчому таборі «Квітка-семицвітка».

Літній табір «Квітка-семицвітка» став просто неперевершеною можливістю поєднати відпочинок і корекційну роботу під наглядом фахівців. Для кожної дитини було передбачено участь в групових заняттях, проектах, у спробах самостійності та у спілкуванні з однолітками. Для батьків, які супроводжують дітей під час оздоровлення, цей час став не тільки можливістю бути просто поруч, але і стати повноцінними учасниками соціально-психологічного відновлювального процесу, навчитися новим підходам у навчанні, розкрити для себе багато важливих питань, що стосуються навчання і виховання власної дитини. В іграх та загальній атмосфері любові і дружби діти навчилися взаємодіяти між собою та набули досвід взаємодії та співтворчості. Для студентів це була чудова можливість дізнатися та навчитися чогось нового, взяти участь у соціалізації та реабілітації дітей з особливими освітніми потребами.

Це була яскрава, насичена, сповнена веселощами маленька історія на березі Чорного моря, яка наповнила кожного учасника табору враженнями на цілий рік!