pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Пленер студентів мистецького факультету ЦДПУ у Львові

Студенти кафедри образотворчого мистецтва та дизайну мистецького факультету ЦДПУ ім. В.Винниченка, які опановують спеціальність 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація, свою літню навчальну художньо-творчу практику «Пленер» проходили у місті Львові.

На відміну від попередньої літньої практики (с. Лугове Миколаївська обл.), під час якої на фоні морських пейзажів, засвоювалися ази пленерної роботи, цього року студенти удосконалювали свої знання та уміння в міському середовищі.

Художньо-творча практика була досить напруженою та насиченою. Переважну частину часу здійснювалися зарисовки та етюди архітектурних мотивів, різних куточків Львова.

Екскурсія містом, яку проводив молодий талановитий діючий архітектор Львова Є.Доля, поглибила знання студентів щодо архітектури цього міста, викликала зацікавлення відносно реставраційних робіт, пошукових робіт і розкопок, які ведуться в підземеллях Львова та залишила неповторні враження.

Наявність великої кількості музеїв спонукала також до вивчення творчості видатних майстрів українського образотворчого мистецтва (студенти відвідали музеї Новаківського, Левицького, Кульчицької, Національний музей ім. А.Шептицького та ряд виставок сучасних художників О.Чепурної, М.Опанащука).

Етюди й зарисовки також було цікаво виконувати в Музеї народної архітектури, що знаходиться в Шевченківському Гаї міста Львова та на, відомому своїми родинними склепами і скульптурами, Личаківському цвинтарі.

Також студенти відвідали Львівський національний театр опери та балету й концерт сучасних органних творів в Будинку органної музики.

Атмосфера Львова чарує та надихає.

Інформацію надано мистецьким факультетом