pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Навчальна практика "Пленер"

У липні 2017 року студенти 13 групи мистецького факультету художньо-графічного відділення, під керівництвом викладача живопису та рисунку Кулініч Лариси Олександрівни, традиційно проходили навчальну художню практику «Пленер».

Цього року  навчальна практика  була дуже насиченою, прекрасною, цікавою та продуктивною для нас, майбутніх митців. Місцем проведення пленерної практики були  Карпати, які дали змогу нам відчути красу, велич та магію  українських гір. Завдання, над якими ми працювали, були пов’язані з відтворенням краси та стану природи в певну мить часу, передачею світлотіней,  плановості та повітряного простору, відблисків та відображення на воді, пишність хмар та безкраї простори неба, його особливих відтінків.

Під час пленеру ми, як першокурсники, не тільки опановували навички роботи різними художніми матеріалами та творчо самовдосконалювалися, а й цікаво проводили час на виїзних та піших екскурсіях, знайомлячись з мистецькими традиціями, культурою та звичаями горян. Ми відвідали справжню сироварню на полонині, де побачили як готують та скуштували гуцульський сир. А також ми підкорили найвищу вершину українських гір – Говерлу, занурилися в атмосферу стародавнього Львову. Для кожного із студентів цей пленер став незабутнім, адже коли митця оточує чарівна природа, спів пташок та гарний настрій, то творчий процес приносить велике задоволення. Отже, ми дізналися багато нового, поповнили свій творчий досвід та відпочили із задоволенням.

Інформацію надано мистецьким факультетом