pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

ДРАЙВОВЕ ЛІТО НА ПЛЕНЕРІ

ДРАЙВОВЕ ЛІТО НА ПЛЕНЕРІ

 - Чи може пройти літо весело, продуктивно, із захопленням, новими враженнями та новим досвідом від роботи?

- Все разом ??? - запитаєте ви.

- Так! Море позитива й вражень, цікавих відкриттів, плідної роботи… Все це відбувалося під час навчальної художньо-творчої практики «Пленер», яка пройшла для групи ОМ17Б (І курс), під гаслом: «Драйв! Робота! Позитив!»

Цьогоріч майбутні вчителі образотворчого мистецтва проходили виїзну практику в с. Нововолодимирівка Кіровоградської області, у садибі зеленого туризму «На гачок!».

Привітні господарі, прекрасні умови, ставок із гарними краєвидами, щоденні заходи і сходи, які вражали і вражали! Де, як не у селі можна побачити всю красу рідного краю, широкі лани й простори, характерні для українського села краєвиди, господарство, побут. Отже, всі умови для практики були створені. Під керівництвом куратора та організатора практики старшого викладача, к.п.н., Ю.М. Малежик, студенти пройшли першу в своєму житті художньо-творчу виїзну практику.

Щоб краще зрозуміти, що ж відбувалося під час плідної роботи та активного відпочинку, у вільні години, пропонуємо ознайомитися з відгуками самих студентів та переглянути їх творчі здобутки на виставці пленерних робіт, яка відбудеться у приміщенні Художнього салону нашого міста 9 жовтня 2018 року о 13:00.

«Для мене найбільш запам’яталися ті моменти, коли ми виходили малювати ранкові етюди. Сонце тільки починає визирати із-за горизонту: природа занурюється в сяйво і мерехтіння від ранкової роботи…» (Владислава).

«Звичайно найбільш запам’яталися моменти, коли ми просиналися й писали світанки та милувалися чарівними заходами сонця. У повсякденному житті рідко звертаєш увагу на такі прості й водночас вражаючі стани природи. У нас також були й часи на дозвілля, коли ми всією групою ходили збирати літні фрукти й квіти, плели до свята Івана Купала – вінки, запускаючи їх у річку. Збиралися дружнім гуртом разом із куратором за теплою чашкою чаю, розповідаючи свої враження, ділилися новими емоціями…» (Ірина).

«На практиці ми не тільки працювали, а ще й гарно відпочивали. Згадати тільки як ми всі разом ввечері плавали на човні і рибачили. Хлопці самі змайстрували вудки і змагалися хто з них більше зловить риби, якою ми частували котів і самі дуже смачно повечеряли. Також дуже запам’ятався останній вечір, коли ми потрапили на свято Івана Купала. Вдень ми ходили за квітами, а ввечері навчалися робити віночки та запускали їх по воді. Враження від пленеру залишаться в пам’яті на все життя» (Юлія).

До зустрічі на виставці!

Інформацію надано мистецьким факультетом