pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

"ПЛЕНЕРНІ СТУДІЇ"

На пропонованій глядачеві виставці «Пленерні студії» представлено роботи студентів третього курсу кафедри образотворчого мистецтва та дизайну мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

afisha

Робота студентів в умовах пленеру є невід’ємною складовою формування творчої особистості та професійного зростання майбутніх художників та художників-педагогів. Найбільш сприятливою, плідною і захоплюючою така робота є під час проходження навчальної художньо-творчої практики «Пленер». Виставка – це своєрідний колективний творчий звіт, важливий крок для кожного з учасників, можливість поділитися враженнями, вміннями щодо їх відтворення, новими здобутками.

Студенти, автори представлених робіт, цього року почали виходити на етюди ще навесні, щоб відтворити і зберегти швидкоплинні моменти пробудження природи і свіжість її квітування. Влітку, під час проходження виїзної пленерної практики, студенти разом з викладачами подорожували, збагачуючи художньо-творчий досвід і враження. Відвідали фестиваль гончарства в Опішні, писали замріяні гори Карпат, виконували етюди і начерки архітектурних мотивів у Коломиї, Яремче та Львові. А також, милувалися сонячними краєвидами Одеси та мінливими станами морського узбережжя. А вже восени насолоджувалися краєвидами Софіївського парку в Умані.

Різноманітними є не лише враження студентів від мандрівок, а й мотиви зображення і техніки виконання робіт. Об’єктами зображення стали краєвиди з різними станами освітлення, люди, архітектурне середовище тощо. В ході роботи над етюдами, вдосконалювалася техніка акварелі та гуаші. Опановувалися прийоми роботи олійними фарбами, різними графічними матеріалами. Серед головних завдань, які стояли перед студентами, були: розвиток цілісного сприйняття натури з урахуванням загального тонового і колірного стану освітлення; уміння знаходити великі колірні й тональні співвідношення, витримувати тональний і колірний масштаб тощо.

Запрошуємо до перегляду виставки у Художній салон НСХУ. Відкриття відбудеться 15 жовтня 2018 року о 14:00.

Кафедра образотворчого мистецтва та дизайну

 

Інформацію надано мистецьким факультетом