pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

В гостях у творчості

В гостях у творчості

18 травня 2019 року в приміщенні актової зали мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, відбулось нагородження учасників І Регіональної олімпіади з образотворчого мистецтва.

У творчому змаганні взяли участь 178 учнів шкіл м. Кропивницького, області та інших міст України: Дніпра, Києва, Миколаєва, Умані, які представили 356 образотворчих робіт у різних техніках: графічні (графітний олівець, туш, перо, ліногравюра), живописні (акварель, олійний живопис), декоративні (писанкарство, розпис на склі, витинання) у різних номінаціях і вікових категоріях.

Переповнена актова зала мистецького факультету, ще не бачила стільки школярів, які отримали дипломи переможців, іменні сертифікати й відзнаки від викладачів, сертифікати учасників та цінні подарунки. Нагородження відбулося в урочистій, піднесеній атмосфері.

Після цього, магістранти кафедри образотворчого мистецтва та дизайну, провели екскурсію експозиціями Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, де ознайомили учнів з творчими роботами студентів кафедри. Також захоплюючою, була екскурсія містом «Подорож до творчості», вона була пізнавальною та насиченою. Школярі побачили наше місто з іншого ракурсу – мистецького та архітектурного. Завітали до художніх майстерень, де поринули у безпосередній процес зображення навчальних завдань з рисунку та живопису на І курсі. Також були вражені роботою студентів ІІІ курсу, які виконували натурні постановки жіночного та чоловічого портрету. На власні очі побачили процес створення художньої роботи, етапи її виконання.

Викладачі кафедри під час спілкування з школярами, показали різні грані навчання й творчості студентів. Зокрема, учні побачили відкритий пленер та його особливості, поспілкувалися зі студентами, отримали від них корисні поради. Були присутні на майстер класах від живописців та графіків – викладачів кафедри образотворчого мистецтва та дизайну, спостерігаючи процес роботи над мистецьким твором. Наприкінці, учнів чекала розгорнута виставка робіт випускників і студенів з різних навчальних предметів художнього циклу: декоративно-прикладного мистецтва, формоутворення та проектування, кераміки, скульптури, графіки та живопису.

В цілому, під час проведення Дня відкритих дверей, нагородження учасників І Регіональної олімпіади з образотворчого мистецтва, пройшло цікаво та насичено. Учні та їх батьки отримали море вражень, корисну інформацію, поради і настанови та побажання майбутніх творчих досягнень.

Сподіваємося на нові зустрічі в наступному році!

З повагою, Огркомітет!

Голова Оргкомітету:
кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну
Малежик Ю.М.

Інформацію надано мистецьким факультетом