pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Регіональний конкурс «СПІВОГРАЙ»

Кафедри музичного мистецтва і хореографії, вокально-хорових дисциплін та методики музичного виховання мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка проводять

РЕГІОНАЛЬНИЙ КОНКУРС «СПІВОГРАЙ»

afisha

Міністерство освіти і науки України

Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка

Мистецький факультет

Положення

Про Регіональний конкурс «Співограй» який відбудеться 23-24.03.2019 р. у м. Кропивницький

До участі в конкурсі запрошуються учні середніх та старших класів ЗНЗ, ДМШ, ЦДЮТ, ОЦДЮТ, ССНЗ, ВНЗ.

1.Загальні положення

1.1. Організатором конкурсу є Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка (далі - Організатор).

1.2. Конкурс проводиться за підтримки Міністерства освіти і науки України

2.Мета і завдання конкурсу

2.1. Головною метою конкурсу є збереження, розвиток та примноження кращих традицій вітчизняного музичного мистецтва, творчий розвиток та духовне збагачення талановитої молоді.

2.2. Завдання конкурсу: виявлення та підтримка талановитих виконавців, підвищення престижу виконавців-музикантів; підвищення виконавської майстерності окремих виконавців і творчих колективів; розширення культурних та інформаційних зв’язків; сприяння створенню платформи для нових культурно-мистецьких заходів, які сформують імідж міста Кропивницький як культурної столиці Центральної України.

3.Проведення конкурсу

3.1. Конкурс проводиться щорічно в місті Кропивницький на базі Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

3.2. Терміни проведення конкурсу визначаються Організатором

4.Умови проведення конкурсу

4.1. Виступ учасників проводиться в номінаціях:

4.1.1. «Інструментальне мистецтво»

– категорія А – соло;

– категорія В – малі форми (дуети, тріо);

– категорія С – ансамблі.

Для участі у номінації готуються 2 твори, один з яких на вибір учасника виконується обов’язково, інший твір – за потребою на вимогу журі.

Для участі у номінації необхідно надати: програми виступів (виконавський репертуар, програми виступу учнів/колективів) із зазначенням хронометражу.

Загальні критерії оцінювання: рівень володіння музичним інструментом, чистота інтонації та музичний стрій (інструментально-смичкові інструменти), складність репертуару та інструментовки, володіння динамічною палітрою звука, музикальність, артистичність, художня трактовка музичного твору, творча індивідуальність для окремих виконавців.

4.1.2. «Вокальне мистецтво»

– категорія А – естрадний вокал соло; академічний вокал соло; народний вокал соло.

– категорія В – малі вокальні форми (дуети, тріо);

– категорія С – ансамблі (вокальні та вокально-інструментальні)4

– категорія Д – авторська пісня.

– категорія Е – джаз; поп; біт-бокс.

– категорія F – музично-драматичний жанр (фрагменти з опер, мюзиклів, оперет тощо).

Для участі у номінації готуються 2 твори, один з яких на вибір учасника виконується обов’язково, інший твір – за потребою на вимогу журі.

Для участі у номінації необхідно надати: програми виступів (вокальний репертуар, програми виступу учнів/колективів) із зазначенням хронометражу. Запис фонограми «мінус» повинна бути на флешці.

Загальні критерії оцінювання: виконавська майстерність, музикальність, художня інтерпретація музичного твору, чистота інтонації та якість звучання, краса тембру і сили звука, сценічна культура, складність репертуару, відповідність репертуару виконавським можливостям та віковій категорії виконавця.

4.1.3. «Художньо-творчий проект»

У номінації учасник демонструє власний проект. Орієнтовні теми проектів: «Пори року в творчості композиторів різних епох» (П.Чайковський, Й.Гайдн, І.Шамо та ін.), «Джаз і сучасність», «Єлисаветградські варіації», «Мюзикл і не тільки», «Українська пісня у творчості М.Леонтовича», «Казка в музиці», «Образи природи в музиці».

Теми проектів можуть пропонуватися самим учасником. Бажано ілюструвати виступ власним виконанням (вокальним, інструментальним).

Загальні критерії оцінювання: цікавий підбір матеріалу; оригінальність, креативність, творчий підхід; орієнтація в музичних стилях і жанрах; сценічна культура (артистизм, виразність мови); використання інших видів мистецтва (поезія, хореографія, образотворче мистецтво); виконавська майстерність, образність та емоційність власного виконання (вокальне, інструментальне).

 

Вікові категорії:
1 вікова категорія – 12-14 років;
2 вікова категорія – 15-17 років;
3 вікова категорія – 18-25 років;
4 вікова категорія – 25 років і старше;
5 вікова категорія – профі;
6 вікова категорія – змішана.

5.Журі конкурсу

5.1. Журі конкурсу формується за кожною номінацією окремо з числа спеціалістів у галузі освіти, культури і мистецтва: провідних науковців і педагогів навчальних закладів, діячів культури і мистецтва, заслужених працівників освіти і культури, провідних педагогів і керівників органів освіти і культури, відомих композиторів і музикантів. Склад журі періодично змінюється.

5.2. Журі конкурсу оцінює виступи учасників за 12-ти бальною шкалою за зазначеними вище критеріями.

5.3. За рішенням Журі переможцями конкурсу визначаються учасники, які набрали найбільшу кількість балів та отримують звання:

Лауреата з врученням диплома володаря Гран-прі;

Лауреата з врученням дипломів І, ІІ, ІІІ ступенів (у кожній категорії, кожній номінації).

5.4. Всім учасникам видається Диплом учасника.

5.5. Передбачається отримання учасниками призів.

5.6. Рішення Журі оформлюється у вигляді протоколу, є остаточним і оскарженню не підлягає.

 

Заповнену заявку для участі слід відправити до 20-го березня 2019 року на електронну адресу [email protected]

За більш детальною інформацією звертайтесь за телефонами:

+38 099 562 15 49 – Дубиняк Катерина Валідівна, диспетчер мистецького факультету ЦДПУ імені Володимира Винниченка

+38 095 863 77 55Локарєва Юлія Валеріанівна, заступник декана мистецького факультету з навчально-виховної роботи кандидат педагогічних наук, старший викладач;

+38 066 500 35 43 – Кулікова Світлана Вікторівна, заступник декана мистецького факультету з навчально-методичної роботи кандидат педагогічних наук, старший викладач.

З повагою, оргкомітет конкурсу

 

Інформацію надано мистецьким факультетом