pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Засідання лабораторії музичної освіти

Засідання лабораторії музичної освіти

18 лютого 2019 року на базі кафедри музичного мистецтва і хореографії Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбулося перше у цьому році засідання лабораторії «Музичної освіти», на яке було запрошено  директора ГО «Агенція креативного розвитку «М’юзік-арт вейв», випускницю факультету музичної освіти Національної музичної академії ім. П. Чайковського Бойченко Світлану Сергіївну.

Члени лабораторії  заслухали та обговорили досвід роботи з музично-естетичного виховання дітей у дошкільних закладах освіти, ознайомилися з діяльністю дитячих колективів, затвердили плани роботи гуртків художньої самодіяльності.

Світлана Сергіївна також розповіла про запровадження на практиці в роботі з дошкільнятами педагогічних систем зарубіжних музикантів-педагогів, з-поміж яких: К. Орф, Ш. Сузукі, Е. Жак-Далькроза, З. Кодаї. Крім того, презентувала комплексну методику розвитку індивідуальних творчих здібностей особистості, яку використовує в роботі з дітьми 3–5 років. До того ж  розповіла про методику музично-ритмічного виховання, елементарного музикування, розвитку «слухового мислення». Довела, що завдяки перкусії тіла, використання музично-пластичної імпровізації та виховання емоційної культури дітей відбувається зменшення фізичного та емоційного напруження, гармонізація внутрішнього стану та збільшення рівня комфортності.  

Спільно з викладачами кафедри музичного мистецтва і хореографії було розглянуто та затверджено зміст музичних занять та заходів, які можна використовувати студентам в організації позакласної роботи з учнями молодших класів  в процесі проходження педагогічної практики.

Інформацію підготувала ст.викладач О.М. Негребецька

 

Інформацію надано мистецьким факультетом