pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Засідання наукового гуртка

Засідання наукового гуртка "Актуальні питання спеціальної освіти"

7 грудня в режимі онлайн-конференції відбулося чергове засідання наукового гуртка "Актуальні питання спеціальної освіти" (науковий керівник - кандидат педагогічних наук, доцент Інна Олексіївна Шишова). В творчій, дружній атмосфері студенти 32 групи факультету педагогіки,  психології та мистецтв обговорили здобутки та шляхи розвитку сучасної науки про людей з особливими освітніми потребами.

Анастасія Подолян доповіла про використання IT-технологій у спеціальній освіті, можливості впровадження кінезітерапії, необхідність дотримання психогігієни, рухового, повітряного режиму в умовах навчальної діяльності під час карантину. 

Христина Лихач звернула увагу на особливості ефективного всебічного розвитку дітей з порушеннями опорно-рухового апарату, акцентувавши на важливості впровадження логопедичної ритміки, су-джок терапії, масажу. 

Каріна Лень творчо розкрила методи арт-терапії, такі як музикотерапія, лялькотерапія, танцювальна терапія, казкотерапія.

Ганна Григор'єва висвітлила результати дослідження дислалії, охарактеризувавши її види, причини, шляхи та механізми подолання.

Заняття дозволило гуртківцям виступити, обмінятися думками, пропозиціями, творчими планами та побажаннями.