• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Викладачі та студенти підвищували обізнаність із академічної доброчесності

Викладачі та студенти підвищували обізнаність із академічної доброчесності

6 березня викладачі секції технологічної та професійної освіти разом зі студентами спеціальностей Середня освіта (Трудове навчання та технології) та Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості) у онлайн форматі пройшли навчання за програмою вебінару «Академічна доброчесність: виклики, проблеми та перспективи», організаторами якого виступив Національний університет «Запорізька політехніка». Метою вебінару було підвищення обізнаності учасників щодо проблем забезпечення академічної доброчесності, ознайомлення з перспективами розвитку національного законодавства України у цій сфері, обговорення сучасних викликів та можливостей, які виникають на перетині академічної доброчесності та розвитку штучного інтелекту. Вебінар спрямований на формування глибокого розуміння важливості дотримання академічної доброчесності у науковій та освітній діяльності.

Учасників семінару привітали ректор Національного університету «Запорізька політехніка» Віктор Грешта; народна депутатка України 9-го скликання, д. юр. н., Голова Підкомітету з питань вищої освіти, Комітету з освіти, науки та інновацій Верховної Ради України Юлія Гришина; к.іст.н., голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Андрій Бутенко; Ph.D., заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький.

До програми заходу було включено виступ на тему «Проблеми застосування та вдосконалення законодавства щодо забезпечення академічної доброчесності», яку розкрив д. юр. н., професор, заступник голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Іван Назаров.

Д.ф.-м.н., професор НУ «Запорізька політехніка», член Національної команди експертів з реформування вищої освіти Володимир Бахрушин виступив із темою доповіді «Навіщо потрібна академічна доброчесність?».

Директор Аналітичного центру «ОсвітАналітика» Університету Грінченка Євген Ніколаєв ознайомив учасників із доповіддю «Актуальні виклики для академічної доброчесності на початку 2024 року».

Присутні заслухали також актуальну тему к.т.н., доцента, проректора НУ «Запорізька політехніка» Руслана Куликовського «Генеративний штучний інтелект та академічна доброчесність. Світові тенденції».

Учасників вебінару приєднали до курсу «Академічна доброчесність: виклики, проблеми та перспективи» на платформі Moodle, де вони мали змогу перевірити досягнення програмних результатів навчання за допомогою проходження тестування. Усі хто успішно пройшов підсумковий тест, отримали сертифікат обсягом 0,5 кредиту
ЄКТС, який підтверджує здобуті експертні знання в області академічної доброчесності та здатність застосовувати їх у науковій та освітній діяльності.

Секція технологічної та професійної освіти

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись