pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

В новому навчальному році на кафедрі педагогіки та спеціальної освіти продовжує роботу методологічний семінар

09 серпня 2023 року відбулось чергове засідання методологічного семінару кафедри педагогіки та спеціальної освіти. Зі вступним словом виступив завідуючий кафедрою кандидат педагогічних наук, професор Рацул А.Б., наголосивши на важливості дослідження різних напрямів науки, популяризації наукових знань серед студентської молоді. Також звернув увагу на необхідності організації і проведення кафедрою науково-практичної конференції, присвяченої 105-й річниці від дня народження В.О. Сухомлинського.

Під час роботи семінару було заслухано доповідь кандидата педагогічних наук, доцента Руденко Т. В. на тему «Формування культури здоров’я молоді через освіту».

Як стверджує доповідач, наукові дослідження і досвід багатьох вчених, педагогів переконують, що націленість особистості на здоров’я, здоровий спосіб життя не з’являються самі по собі, а формуються внаслідок певного періоду часу як результат цілеспрямованого педагогічного впливу. Все це актуалізує проблему формування культури здоров’я молоді й обумовлює пошук ефективних стратегій збереження і зміцнення здоров’я, потребує сучасних форм, методів, засобів впливу на молоде покоління та вимагає професійної підготовки вчителя нової генерації, здатного осмислювати й застосовувати новітні освітні технології, зокрема, пов’язані з формуванням, збереженням та зміцненням фізичного, психічного, духовного здоров’я підростаючого покоління.

Доповідь традиційно завершилася висновками і подальшим обговоренням ключових аспектів.