pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Робота методологічного семінару

На кафедрі педагогіки та спеціальної освіти здійснює роботу щорічний методологічний семінар. Змістовне наповнення тематичних виступів та публічне обговорення їх результатів сприяє актуалізації важливих наукових проблем, ознайомленню з новітніми науковими досягненнями, поширенню науково-педагогічних знань, та є орієнтиром подальших наукових пошуків, регулятором спрямування дослідження в потрібному напрямку, помічником в окресленні перспектив подальших пошуків.

09 серпня 2023 року відбулось чергове засідання методологічного семінару кафедри педагогіки та спеціальної освіти. Зі вступним словом виступив завідуючий кафедрою кандидат педагогічних наук, професор Рацул А.Б., наголосивши на важливості дослідження різних напрямів науки, популяризації наукових знань серед студентської молоді. Також звернув увагу на необхідності організації і проведення кафедрою науково-практичної конференції, присвяченої 105-й річниці від дня народження В.О. Сухомлинського.
Під час роботи семінару було заслухано доповідь кандидата педагогічних наук, доцента Руденко Т. В. на тему «Формування культури здоров’я молоді через освіту».

16.03.2023 року відбулося чергове засідання методологічного семінару. Відкрив його завідуючий кафедрою к.п.н., професор Рацул А. Б., закцентувавши увагу присутніх на важливості дослідження різних напрямів науки, популяризації наукових знань серед студентської молоді. З темою власних наукових пошуків «Розвиток педагогічної освіти на Єлисаветградщині на початку ХХ соліття»  виступила д.п.н., професор Філоненко О. В.

07 лютого 2023 року пройшов наступний методологічний семінар кафедри педагогіки та спеціальної освіти. Завідуючий кафедрою кандидат педагогічних наук, професор Рацул А. Б., відкриваючи засідання, наголосив на важливості профорієнтаційної роботи кафедри як на місцевому, так і на регіональному рівнях та перспективах її розвитку. Особливу увагу очільник кафедри надав підвищенню кваліфікації, зокрема стажуванню, в якому регулярно беруть участь члени кафедри для покращеного надання освітніх послуг. Заслухали доповідь к.п.н., старшого викладача кафедри Ляшенка Р. О. з дослідженням актуальних питань науково-педагогічного пошуку на тему: «Розвиток мотивації особистості майбутнього фахівця в процесі професійної само актуалізації».

08.12.22 року відбулося чергове засідання методологічного семінару кафедри педагогіки та спеціальної освіти. Зі вступним словом до присутніх звернувся завідуючий кафедрою к.п.н., професор Рацул А. Б., наголосивши на значущості діяльності наукових шкіл, робота яких характеризується єдиною дослідною програмою, спільністю наукових поглядів і стилем наукового здійснення в обраних галузях науково-дослідних пошуків. Керівник кафедри відзначив авторів-лідерів окреслених програмних концепцій (Галета Я.В., Рацул А.Б., Савченко Н.С., Окольнича Т.В.), що сприяють у розв’язанні різновекторних наукових задач. Завідувач наголосив на шляхах залучення науковців до різного роду проєктної діяльності, розробки науково-дослідних тем. Під час роботи семінару було заслухано доповідь к.п.н., доцента Дубінки М. М. з проблеми його наукових пошуків «Аналіз питання професійного самовизначення особистості у процесі професіоналізації фахівця».

Чергове засідання методологічного семінару відбулося 04.11.22 року. Відкрив його завідуючий кафедрою к.п.н., професор Рацул А. Б., закцентувавши увагу присутніх на важливості дослідження різних напрямів науки, популяризації наукових знань серед студентської молоді. З темою власних наукових пошуків «Сім’я та сімейне виховання в Херсонській губернії ХІХ – перша чверть ХХ ст. крізь призму соціального та етнорегіонального» виступила д.п.н., професор Окольнича Т. В. 

План роботи методологічного семінару у 2022/2023 н.р. (тематика виступів)

План роботи методологічного семінару у 2021/2022 н.р. (тематика виступів)

План роботи методологічного семінару у 2020/2021 н.р. (тематика виступів)

План роботи методологічного семінару у 2019/2020 н.р. (тематика виступів)

План роботи методологічного семінару у 2018/2019 н.р. (тематика виступів)

План роботи методологічного семінару у 2017/2018 н.р. (тематика виступів)

План роботи методологічного семінару у 2016/2017 н.р. (тематика виступів)

План роботи методологічного семінару у 2015/2016 н.р. (тематика виступів)

План роботи методологічного семінару у 2014/2015 н.р. (тематика виступів)

План роботи методологічного семінару у 2013/2014 н.р. (тематика виступів)

План роботи методологічного семінару у 2012/2013 н.р. (тематика виступів)

План роботи методологічного семінару у 2011/2012 н.р. (тематика виступів)

План роботи методологічного семінару у 2010/2011н.р. (тематика виступів)