pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Гостьова лекція Гейко Є.В.

Гостьова лекція Гейко Є.В.

12 травня 2023 року Гейко Євгенія Вікторівна, докторка психологічних наук, професорка, завідувачка кафедри психології та соціальної роботи, прочитала гостьову лекцію на тему: «Гіпноз та його використання в роботі психолога та психотерапевта» у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля для студентів та викладачів кафедри психології та соціології, факультету здоров’я людини.

Гостьова лекція розпочалася з вітального слова декана факультету здоров’я людини - доктора технічних наук, професора Тарасова Вадима Юрійовича.

Завідувачка кафедри психології та соціології – докторка психологічних наук, професорка, Бохонкова Юлія Олександрівна окреслила перспективи взаємодії між кафедрами двох дружніх університетів.

Під час лекції було розглянуто такі питання як: 

Особливості директивного та недирективного гіпнозу.

  • Положення провідних напрямів сучасної гіпнотерапії (англійська, американська, французька школи).
  • Специфіка застосування технік активації свідомості (Ж.Беккіо) у роботі психотерапевта, а також цікаві факти, присвячені історії гіпнозу.
  • Висвітлено питання специфіки класичного директивного гіпнозу та різних шкіл недирективного гіпнозу, а саме, еріксонівського, психодинамічного, технік активації свідомості.
  • Визначено актуальні питання розвитку нейронауки, як підґрунтя гіпнотерапії.
  • Представлено гіпнотерапевтичні практики та особливості їх застосування.

Активний зворотній зв’язок, обговорення й запитання, сприятлива психологічна атмосфера, щира зацікавленість й проникливість професією, – все це захопило учасників зустрічі у безмежні обрії царини практичної психології.

Слід зауважити, що практика гостьових лекцій, майстер-класів збагачує арсенал прикладних засобів майбутніх спеціалістів й підвищує рівень професійної майстерності, як, власне, лекторів, котрі мають можливість виступу перед різними аудиторіями зацікавлених слухачів, так і, в цілому, учасникам освітнього процесу зануритись у нові напрями, форми роботи з фахівцями із різних навчальних закладів. Все це сприяє підвищенню якості знань і умінь майбутніх фахівців.