pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Семінар психологів

Семінар психологів

28 вересня 2023 р. відбувся науково-практичний семінар «Психологічне забезпечення сучасного освітнього простору», в якому взяли участь практичні психологи закладів освіти Кіровоградської області: Березовська Анна Олександрівна (Новомиргородський ліцей №3 Кропивницького району); Яценко Вікторія Іванівна (Аджамський ліцей Аджамської сільської ради Кропивницького району); Ларіонова Олена Миколаївна (Дмитрівський ліцей імені Т.Г.Шевченка Дмитрівської сільської ради Кропивницького району); Юхименко Наталія Вікторівна (Суботцівський ліцей Суботцівської сільської ради Кропивницького району); Чернова Лариса Григорівна (Богданівська філія Богданівського ліцею імені Т.Г.Ткаченка Кропивницького району).

Практичні психологи поділились своїми здобутками і актуальними проблемами, а також разом із викладачами кафедри психології та соціальної роботи обговорили Освітні програми спеціальності 053 Психологія першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів вищої освіти.

Зокрема, практичний психолог Юхименко Н.В. запропонувала більше уваги приділяти підготовці психологів до організації позакласної роботи (проведення психологічних хабів, квестів, тижнів психології), а також розвитку компетентності щодо здатності здійснювати психологічний супровід дітей з особливими потребами і вимушеними внутрішньо переміщеними дітьми.

Практичний психолог Ларіонова О.М. зауважила, що при підготовці психологів важливо підвищувати їх правову грамотність і компетентність у зв’язку з актуальною необхідністю захищати власні права та права дітей.

Психологи також наголосили на важливості професійної підготовки до таких актуальних проблем як: психологічна допомога дітям з аутодеструктивною поведінкою та суїцидальними нахилами; профілактика кібербулінгу та насилля, просвітницька робота щодо гендерної рівності.

Науково-практичний семінар був змістовним, корисним і  цікавим як для практичних психологів, так і для викладачів кафедри психології та соціальної роботи.

Інформацію підготувала доцент
кафедри психології та соціальної роботи
Мельничук Ірина Ярославівна