pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Подорож до заповідника “Асканія-Нова”!

01.10.2011 р. студенти груп № 31, 33, 41 та 43 психолого-педагогічного факультету відвідали відомий найстаріший заповідний комплекс України “Асканія-Нова”. Заповідник “Асканія-Нова” є переможцем загальнонаціональної номінації “7 природних чудес України”, а колекції тварин зоологічного парку надано статус національного надбання України. У заповіднику збережені унікальні ландшафти, рідкісні рослини, тварини і птахи, деякі із яких зникають у дикій природі.

Мандруючи тінистими алеями дендрологічного парку заповідника – ландшафтного зрошувального парку України, у якому зібрані рослини із різних кліматичних зон, студенти милувались живописними куточками осінньої природи: численними полянами та алеями, озером із вишуканим гротом. Продовжилась екскурсія зоологічним садом, у якому живуть та залишаються на зимівлю до 200 видів птахів, серед яких є рідкісні види, занесені до Червоної книги України та більш ніж 80 видів ссавців, з яких тільки копитних до 25 видів.

Після завершення екскурсій, майбутні вчителі мали можливість взяти автограф у автора книг про “Асканію-Нову” В. Клімова. На зворотному шляху зупинитись біля Каховського магістрального каналу, який є основною водною артерією для зрошування полів Херсонського краю. Проїжджаючи повз Каховської ГЕС, студенти спостерігали красу і велич однієї із енергопостачальних станцій України.

Разом зі студентами на екскурсії побували завкафедри методик початкового навчання, доцент Жигора І. В. та доцент Потєха Л. І.

Організатори та відповідальні за поїздку – доцент Горська О. О., старший викладач кафедри Кривульченко Н. М.