• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Інформаційний центр ЄС взяв участь у Форумі мереж Європейського Союзу

3-4 жовтня в Києві відбувся другий Форум мереж ЄС, метою якого було ознайомити членів мереж з останніми подіями у сфері відносин ЄС та України, дати учасникам можливість поділитися напрацьованим досвідом, проінформувати щодо сучасних інструментів комунікації. Усі заходи в рамках Форуму гостинно прийняв Прем’єр-готель «Русь». Участь у Форумі взяв і представник Інформаційного центру ЄС, який діє при Центральноукраїнському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка, викладач кафедри англійської мови та методики її викладання Леонідов О.С.

Під час офіційного відкриття Форуму з вітальним словом виступили Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, Міністр освіти і науки України Ганна Новосад, заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, а всі бажаючі могли поставити свої питання офіційним особам.

Передовими досягненнями у сфері співпраці з країнами Європейського Союзу найуспішніші мережі ЄС поділилися під час панельної дискусії «Євроінтеграція через призму професійної діяльності», а після цього учасники Форуму почули презентацію радника з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні Вікторії Давидової на тему співпраці між мережами ЄС та Представництвом ЄС. Родзинкою першого дня Форуму стало Представлення проекту HOUSE OF EUROPE, який передбачає гранти мобільності для студентів і викладачів, а також усебічну підтримку закладів вищої освіти в Україні.

Протягом другого дня Форуму мереж ЄС відбулися засідання робочих груп представників Інформаційних центрів ЄС, експертів Team Europe, керівників Євроклубів України, випускників EU Study Days, College of Europe, Young European Ambassadors, а також випускників програм мобільності Erasmus+.
Програма Форуму передбачала багато часу на неформальне спілкування і знайомство представників різних мереж ЄС, що дозволило обмінятися досвідом і напрацювати шляхи вдосконалення подальшої діяльності.

Усі учасники Форуму позитивно оцінили здобутий досвід і висловили вдячність організаторам заходу.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись