• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Інформаційний центр звітує: "День кар’єри ЄС у Кропивницькому" відбувся

ЦДПУ ім. В. Винниченка завжди охоче долучається до проведення заходів Представництва Європейського Союзу в Україні. Днями ми мали можливість довести це реальними справами і провели перший у Кропивницькому День кар’єри ЄС. Подія від самого початку обіцяла стати непересічною, однак вона не тільки здивувала, але й зламала наші стереотипи та перевершила очікування!

Почалося все взимку, коли Інформаційний центр ЄС, що діє на базі факультету іноземних мов, виграв конкурс на проведення Дня кар’єри ЄС у 2020 році. Ми готувалися до проведення заходу, який наповнив би коридори старого корпусу ЦДПУ сотнями гостей. Очікувалося, що відбудеться «Ярмарок вакансій», де кілька десятків місцевих компаній і бізнесів представлять свої здобутки і поспілкуються зі студентською та учнівською молоддю, однак стрімкий поступ COVID-19 перекреслив наші напрацювання та задуми. Здаватися ми не хотіли, тож у партнерстві з Представництвом ЄС та партнерськими організаціями знайшли революційне рішення: День кар’єри ЄС вперше мав відбутися онлайн!

Можливо, ми втратили можливість зробити цей захід феєричним і велелюдним у стінах університету, але аж ніяк не жалкуємо. Місія Дня кар’єри зовсім не в цьому! Ми змогли надати майданчик для обговорення векторів розвитку і вищої освіти, і регіонального бізнесу; ми надали можливість висловитися представникам місцевої влади, підприємцям, освітянам та представникам громадського сектору. Ми провели низку тренінгів на теми, яких немає у жодній освітній програмі, проте вони критично необхідні сучасній молоді, аби заявити про себе на ринку праці і побудувати вдалу кар’єру. У цьому й криється наша перемога! Життя триває попри карантинні обмеження й коронавірус, тому сотні учасників та гостей змогли долучитися до онлайн-дискусії та онлайн-тренінгів.

Завдяки онлайн-формату Дня кар’єри ЄС у Кропивницькому географія учасників заходу охопила буквально всю Україну: від Луцька до Бердичева, від Запоріжжя до Хмельницького, Кривого Рогу, Одеси, Миколаєва… Під час панельної дискусії спікери висловили безумовну відданість проєвропейському шляху розвитку України та підкреслили важливість впровадження стандартів і практик ЄС в українських освіті та бізнесі. Під час тренінгів поговорили про навички успішної комунікації, лідерство, психологічні засади вдалої кар'єри, створення особистого бренду, написання резюме

День кар’єри ЄС об’єднав представників освіти й науки, культури, фахівців бібліотечної справи, юристів, медійників, громадських активістів, представників малого та середнього бізнесу, сфери торгівлі, дизайну, моди та стилю, музики і сільського господарства. Однак зробили цей день студенти, які склали 67% глядацької аудиторії за даними реєстрації учасників панельної дискусії та тренінгів. Я особливо вдячний 86 студентам факультету іноземних мов, які відкинули інші справи і не оминули цю подію своєю увагою.

Я щиро вдячний  Представництву ЄС в Україні за їхній проєкт «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні», у межах якого проходять Дні кар’єри ЄС та багато інших заходів. Дякую представникам ГО «Відкрите суспільство», ГО «Молодіжна альтернатива», Центральноукраїнського державного будинку художньої та технічної творчості, що є партнерами заходу. Особисту вдячність хочу висловити Денису Чернікову, Людмилі Кудіній та Олені Арутюнян, які виконують неймовірну за обсягом роботу з підтримки європейських прагнень України.

Прямуємо разом. Далі буде…

Олександр Леонідов,

заступник декана факультету іноземних мов,

координатор Інформаційного центру ЄС

  

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись