• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

У Кропивницькому в рамках «Дня кар’єри ЄС-2022» відбулася панельна дискусія «Виклики сьогодення для професійного розвитку в умовах європейської інтеграції»

У Кропивницькому в рамках «Дня кар’єри ЄС-2022» відбулася панельна дискусія «Виклики сьогодення для професійного розвитку в умовах європейської інтеграції»

Вже кілька років поспіль Інформаційний Центр ЄС в Кіровоградській області за сприяння ректора Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім.В.Винниченка професора Соболя Є.Ю., у співпраці з  Центральноукраїнським державним будинком художньої та технічної творчості, Радою євроклубів Кіровоградщини, ГО «Молодіжний центр Кіровоградської області» та Агенцією регіонального розвитку Кіровоградської області бере участь у заходах, приурочених Дням Кар’єри ЄС в Україні. Як і в попередні роки, мета цих заходів — поширення знань і навичок серед українських студентів і молоді в контексті європейської інтеграції України, а саме пошук себе на ринку праці, успішне працевлаштування та подальший саморозвиток.

Цьогоріч увесь світ став на боротьбу з підступним ворогом – імперськими амбіціями нашого сусіда та його посіпак. Вже три місяці українці мужньо боронять свою землю і людські права та свободи. Пліч о пліч з нами на сторожі незалежності і наші друзі країни Європейського Союзу. Без надійного плеча та братньої багатогалузевої підтримки наша боротьба була б значно складнішою. Адже наші воїни на передовій також потребують і надійної підтримки від мирного населення. Безперебійна робота підприємств та бізнесів, навчальних та лікувальних закладів, комунальних підприємств — все це забезпечує не тільки економічну гарантію швидкого відновлення країни після закінчення війни, а й своєчасну підтримку та допомогу як військових, так і тимчасово переміщених осіб із найбільш постраждалих від ворога регіонів.

Не дарма темою панельної дискусії, що відбулася 20 травня 2022 року, стало обговорення викликів війни як для роботодавців, так і для тих, хто шукає працевлаштування або вирішив змінити професію. Гостями нашого заходу стали представники різних організацій та установ, що дозволило всебічно розглянути ситуацію та обговорити існуючі проблеми та можливі шляхи їхнього вирішення з точки зору влади, державних установ та громадських організацій.

Одним з гостей зустрічі був Денис Черніков, менеджер проекту «Інформаційна підтримка мереж ЄС  в Україні». Обговорили напрямки допомоги ЄС Україні, перспективи подальшої співпраці та реалізацію неймовірного проекту “Rebuild Ukraine”. Нам особливо цінно бачити, що саме Європейський Союз забезпечує нам надійну підтримку на всіх рівнях, і, як і в мирний час, допомагає нашій державі виборювати право на місце поруч з найбільш розвиненими країнами світу.  

Гостей та учасників заходу привітав ректор ЦДПУ проф. Євген Соболь, під керівництвом якого наш навчальний заклад залишається флагманом вищої освіти в регіоні. Незважаючи на надскладні виклики сьогодення для вищої освіти в цілому та труднощі, пов’язані з функціонуванням закладу як під час пандемії, так і у воєнний час, наш університет продовжує розвиватись, надаючи якісну вищу освіту за багатьма напрямками великій кількості студентів з усієї України. Викладачі університету адаптуються до вимог часу, впроваджуючи новітні технології навчальної діяльності та продовжуючи 100-літні наукові традиції закладу. Також працівники та студенти закладу активно долучаються до допомоги переселенцям та військовим, забезпечуючи їх і харчуванням, і помешканням, і речами першої необхідності.

Світлана Соломаха, директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Кіровоградської ОДА, розповіла гостям про ситуацію в регіоні із відновленням діяльності підприємств, труднощами, спричиненими війною, можливостями допомоги від влади підприємствам, що були переміщені, або діяльність яких є надважливою для життєдіяльності нашого краю.

Наша гостя віце-президентка Кіровоградської торгово-промислової палати Людмила Солонар ознайомила гостей з останніми запровадженими проєктами та перспективами співпраці з новими європейськими партнерами, розповіла про підтримку регіональних бізнесів та окреслила найбільш перспективні напрямки  розвитку для тих, хто лише стає на шлях розвитку власного бізнесу.

Цікавим та змістовним був виступ Галини Хлань, провідного фахівця відділу профорієнтації Обласного центру зайнятості. Наша гостя не лише окреслила широкий спектр діяльності центру зайнятості, але і допомогла багатьом глядачам зрозуміти особливості пошуку роботи, підготовки до подачі документів, а також розвінчала деякі міфи щодо неможливості змінити професію. Пані Галина також запропонувала перелік контактів, за якими всі бажаючі можуть звернутись як за консультацією з різних питань, так і з метою короткочасного та тривалого працевлаштування, а також для отримання матеріальної допомоги.

Ще однією нашою гостею стала Катерина Колтунова, координаторка проєкту KropHub та депутат Міської ради м. Кропивницького. Не секрет, що саме ініціатива громад сьогодні — це неймовірна допомога і моральна підтримка як на передовій, так і в мирних регіонах. Секрет громадських організацій полягає саме в гарячій підтримці простих громадян, їхній готовності приділяти максимум часу і зусиль саме волонтерській діяльності. Пані Катерина не лише розповіла про напрямки діяльності осередку, але і пояснила, чим саме волонтерська діяльність допомагає нам на шляху професійного становлення. Як і всі наші гості, координаторка проєкту погоджується, що успішна людина — це та, яка займається улюбленою справою, готова набувати нові навички та комунікувати, а також обов’язково залучає успішний досвід інших країн для становлення власного благополуччя та благополуччя держави.

Модератором дискусії була Олена Арутюнян, директор Центральноукраїнського державного будинку художньої та технічної творчості, методист вищої категорії, тренер, голова ради євроклубів Кіровоградської області, голова ГО «Центр розвитку національних культур «Єдина родина» «Молодіжний центр Кіровоградської області». Завдяки їй зустріч вийшла надзвичайно цікавою та багатобічною, адже жодне питання з тих, які наші глядачі задавали спікерам, не залишалося поза увагою.

Переглянути відеозапис заходу та ще раз виокремити для себе найбільш цікаві моменти запрошуємо за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=MSCLV8jiob4&t=3336s. Нам важлива ваша думка, тож запрошуємо до перегляду та обміну враженнями!

Також запрошуємо всіх до участі у Круглому столі до Днів Європи в Україні – 2022, який відбудеться 26 травня о 10 00, і наші нові учасники обов’язково поділяться своїм баченням України як нового члена Євросоюзу та тих викликів, які постають перед нами на шляху до членства. Обов’язково завітайте, буде цікаво!

Посилання на подію 26.05.2022: https://www.youtube.com/watch?v=m3pSOsq8xl0

Юлія Верещак
Інформаційний Центр ЄС
в Кіровоградській обл.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись