• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Школярі міста відвідали захід Представництва ЄС на факультеті іноземних мов ЦДПУ

Школярі міста відвідали захід Представництва ЄС на факультеті іноземних мов ЦДПУ

28 березня 2019 року двері факультету іноземних мов гостинно розчинилися для учнівської молоді міста, яка завітала до ЦДПУ ім. В. Винниченка на пізнавально-розважальний захід “Eurosession” від Представництва Європейського Союзу в Україні. Захід відвідали 72 учні старших класів НВО «СЗОШ № 6», гімназії №9, ЗОШ №10, НВК «Кіровоградський колегіум» та СЗОШ №14.

Під час реєстрації учасників школярі отримали друковану продукцію просвітницького характеру від Інформаційного центру ЄС, який діє на базі факультету іноземних мов, а також взяли участь у лотереї на призи та сувеніри Інформаційного центру. Після вітального слова декана факультету професора Білоуса Олександра Миколайовича розпочалася гра “Eurosession”, яку від імені Представництва Євросоюзу проводили Станіслав Корольков і Аліса Тягун. Для пана Станіслава це вже другий візит до нашого університету, адже він уже проводив у нас брейн-ринг для молоді в жовтні минулого року.

У форматі динамічного і веселого заходу вдалося привернути увагу учнів до європейських цінностей та їхнього утвердження на теренах нашої країни, питань європейської інтеграції України, єдності в різноманітності, важливої ролі сучасної освіти та соціальної відповідальності громадянина. Найуспішніші відповіді та найактивніші учасники отримували оплески й заохочення у вигляді сувенірів від Представництва ЄС. Після символічного етапу навчання (гра «Виправлений телефон»), опитування на ігровому екзамені, уявних канікул (гра «Еліас») та низки інших цікавинок від організаторів заходу учні отримали призи за успішну командну гру, а також зробили пам’ятні фото і селфі з ведучими. Здійснити це виявилось непросто, адже аудиторія, де відбувалась гра, була заповнена вщерть! Втім, більша за заявлену кількість учасників не завадила нашим гостям із Представництва ЄС подарувати кожному школяреві частинку свого тепла, уваги і гарний настрій на решту дня.

Факультет іноземних мов щиро дякує Представництву ЄС в Україні за активну співпрацю з Центральноукраїнським державним педагогічним університетом та висловлює готовність і надалі допомагати з організацією і проведенням заходів для учнівської і студентської молоді регіону. Дякуємо також адміністраціям шкіл міста, які відгукнулися на запрошення взяти участь у заході. Висловлюємо своє захоплення активними й обдарованими юними учасниками гри “Eurosession”, яких ми з радістю покличемо в гості ще не раз!

Приємно відзначити, що на заході були присутні представники місцевих ЗМІ, які долучилися до популяризації інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні».

Програму візиту делегації Представництва ЄС в Україні до Кіровоградської області продовжить дискусія-тренінг «European projects lab for NGOs» для громадських організацій Кіровоградщини, яка розпочнеться о 13.00 29 березня 2019 року в приміщенні фахової австрійської бібліотеки імені Бернгарда Штільфріда, що в корпусі Наукової бібліотеки ЦДПУ ім. В. Винниченка.

Олександр ЛЕОНІДОВ,
заступник декана з навчально-методичної роботи,
координатор Інформаційного центру ЄС

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись