pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

День відкритих дверей на факультеті педагогіки, психології та мистецтв

День відкритих дверей на факультеті педагогіки, психології та мистецтв

08 квітня 2023 року відбувся традиційний День відкритих дверей на факультеті педагогіки, психології та мистецтв Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка. У процесі зустрічі шановні абітурієнти та їхні батьки отримали актуальну інформацію щодо особливостей вступної кампанії на факультеті у 2023 році. Мета цього заходу – ознайомлення майбутніх студентів із напрямами підготовки та спеціальностями, за якими здійснюється процес навчання здобувачів вищої освіти, що викладаються на різних кафедрах факультету, зокрема, колективом кафедри психології та соціальної роботи.

Завдяки тому, що цей захід проходив в офлайн-режимі, його учасники мали змогу познайомитися із викладачами кафедри психології та соціальної роботи, як-от: професором О. А. Рацулом, доцентами: Л. Я. Галушко, О. М. Близнюковою, Н. С. Кушнір, О. В. Стрілець-Бабенко та Ю. Ю. Руденко.

Доценти Л. Я. Галушко, О. М. Близнюкова презентували професію та освітні програми за спеціальністю 053 «Психологія» за якими здійснюється підготовка як бакалаврів, так і магістрів. Вони розповіли про можливості пропоновані університетом та факультетом щодо особистісного та професійного зростання студентів: іменні стипендії, проєкти й волонтерство, наукові гуртки, тьюторство й кураторство, творча діяльність. Викладачі запросили майбутніх вступників приєднуватися до великої і дружної університетської родини, ознайомили із можливостями потужної інтелектуальної платформи університету для фахового та особистісного розвитку, запропонували низку психологічних вправ створивши умови позитивної дружньої атмосфери.

Студенти під керівництвом викладачів презентували особливості практичної роботи майбутнього фахівця із психології. Магістри І. Школярова  А. Кривенко, П. Новицький ознайомили присутніх з елементами практичної діяльності із використанням предметних моделей, камінців, неавторських та авторських психомалюнків, невербальних та вправ у роботі із людиною. Магістранка І. Школярова предемонструвала метафоричні асоціативні карти як універсальний допоміжний інструментарій психологу – консультанту. Така діяльність уможливила майбутніх абітурієнтів формулювати та висловлювати думки і спроможність прослідкувати власні емотивні переживання.

Студенти-психологи першого та другого курсів бакалаврського рівня освіти поділилися своїми мотивами вибору навчання за цією програмою в університеті. Інтерактив «Асоціативні експерименти від майбутніх психологів» для майбутніх абітурієнтів провели С. Ткаченко, Є. Дашковська, О. Максимов, А. Найда і О. Бибик. У процесі такої взаємодії майбутні студенти визначали асоціативні зв’язки де простежували певний тип своєї вербальної поведінки.

Цьогорічних вступників традиційно цікавили питання умови вступу для пільгових категорій та до магістратури як другої вищої освіти, вартості навчання, можливості та умови проживання в гуртожитку.

У результаті такої співпраці учнівська молодь та майбутні магістри мали змогу зануритися в атмосферу професії психолога, кредом якої є застосування психологічних теоретичних та практичних знань у пізнанні себе та інших для запобігання та вирішення різних деструктивних життєвих ситуацій.

Зважаючи на активність вступників та їх високий рівень зацікавленості у навчанні віримо, що наступного навчального року на факультет вступлять творчі, ініціативні та відповідальні першокурсники. До зустрічі!

Інформацію підготували Л. Я. Галушко, О. М. Близнюкова